24. tammikuuta 2011

Lihapullat ja lohkoperunat

Tyypillinen uunidinneri meidän perheessä. Ehkä jo mainitsin aiemmin, että en viitsi kuumentaa uunia jonkin yhden jutun takia, joten sitten yleensä teen ruoan ja jonkun lisäkkeen tai leivonnaisen samalla kertaa. Tämä on yksi hyvistä yhdistelmistä, jossa koko ruoan voi tehdä vaivattomasti uunissa. Ja tämä on sellainen kivan helppo ruoka, joka onnistuu meidän perheen molemmilta aikuisilta. Kohta meillä vaihtuu nimittäin osat ja Ellipellisen iskä jää kotiin, joten ruoanlaittotaitoja kaivataan. Nämä kuvissa näkyvät ruoat onkin itse asiassa valmistanut siis mieheni ja minä olin ihan vaan statistina vieressä. Emme laittaneet perunoihin lainkaan suolaa, koska ne tulivat myös perheen pienimmän naposteltaviksi ja lihapullat ovat ihan riittävän suolaisia, kun ne tekee tuolla sipulikeittoreseptillä.

Tee perunat ensin ja laita ne uuniin 15-20 minuuttia ennen lihapullia, niin ne ovat sitten samaan aikaan valmiit.

Vene- eli lohkoperunat

8 perunaa
1 rkl öljyä
½ tl paprikajauhetta
1 tl provencen yrttimaustetta

(suolaa maun mukaan)

1. Pese perunat. Lohko perunat kuorineen 6-8 osaan.
2. Kaada lohkot kulhoon ja sekoita öljyn ja mausteiden kanssa.
3. Kaada tai asettele perunat laakeaan uunivuokaan. Paista n. 30 minuuttia 225 asteessa.

Lihapullat

500 g nauta-sikajauhelihaa
1 prk kermaviiliä
1 reilu siivu vaaleaa leipää
1 kananmuna
1 pss sipulikeittoaineksia
mustapippuria
valkosipulia/ valkosipulijauhetta

1.Nosta ainekset huoneenlämpöön ½-1 h ennen valmistusta.
2. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
3. Muotoile lihapulliksi.
4. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti