15. tammikuuta 2011

Rieskarullat kinkku- ja kasvistäytteellä

Kahvipöytään teki mieli keksiä jotain muuta kuin joulun aikaan ylisyötyjä karjalanpiirakoita tai pasteijoita. Ajattelin kokeilla rieskarullia, jotka tosin sitten eivät rieskaa nähneetkään.

Kauppaan meneminen perjantai-iltana oli taas klassinen virhe ja leipähylllystä ei toden totta löytynyt mitään ohutta rieskaa, joten ostin tortillalettuja. Joku bloggasikin, että makoisampia rullat ovatkin tortillapohjien kanssa, anteeksi vain, en muista yhtään kuka.

Tässä on ohje kahteen erilaiseen täytteeseen. Täyte riittää reilusti yhteen isoon lettuun, josta voi leikata 8 suupalaa. Täytettä oli aika reilusti, joten ehkä sama määrä riittäisi kahteen pienempään (tavankokoiseen) lettuun. Palat leikkasin toisesta reunasta hieman vinottain niin ovat kivemman näköisiä esillä. Rullat voi tehdä muutama tunti ennen tarjoilua, mutta leikata vasta ennen tarjollepanoa.


Kasvistäyte:

1/2 prk ranskankermaa
1/4 punainen paprika hienonnettuna
6 kirsikkatomaattia
n. 100 g fetajuustoa
ripaus sokeria ja suolaa
mustapippuria

Hienonna paprika ja murenna fetajuusto. Leikkaa kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi ja valuta enin neste pois. Sekoita kaikki täytteen ainekset.

Kinkkutäyte:

1/2 prk ranskankermaa
8 sivua ylikypsää kinkkua
1/2 suolakurkku/maustekurkku hienonnettuna
1 tl sinappia
mustapippuria

Hienonna kinkku ja maustekurkku. Sekoita kaikki täyteainekset. Tarkista maku.

Levitä täyte rieskalle tai tortillaletulle ja kääri rullalle. Jos teet rullat hieman etukäteen, ätä saumakohta alapuolelle, peitä kelmulla tms. ja nosta jääkaappiin.

5 kommenttia:

  1. Jes, kerrankin rieskarullia, joissa muutakin täytettä kuin tonnikalaa tai muuta kalaa! :) Kun en itse siis kalasta tykkää. Nämä täytteet vaikuttavat oikeinkin hyviltä, täytyypäs laittaa kokeilulistalle! :>

    VastaaPoista
  2. Heh, kiitos! Itse syön tonnikalaa sellaisenaan, mutta sen laittaminen johonkin ruokaan kärsi pahasti yhdestä tonnikalavohvelikokeilusta joskus kouluikäisenä.. Täytteisiin voisi lisätä myös persiljaa ja kinkkutäytteeseen kävisi myös sinihomejuusto.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa tosi herkulliselta. Taidan laittaa korvan taakse. Tarkoitus olisi tarjota cocktailpaloja lauantaina tytöille. Itse laittaisin mainitsemaasi sinihomejjuustoa, mutten ole varma, miten muut siihen suhtautuvat. Kuulostaa muuten aika varmalta herkulta!

    VastaaPoista
  4. Itsekin pitäisi tehdä näitä taas! Kinkku + aura on helposti liian suolainen, että kannattaa maistella sopva suhde tuon ranskankerman (ja vaikka kermaviilinÄ) kanssa. Monethan pitävät sinihomejuustosta, eiköhän se maistu!

    VastaaPoista
  5. Taidanpa lähteä itsekkin hankkimaan kaupasta ainekset ja väsätä noita täksi illaksi :) Kiitoksia vinkistä!

    VastaaPoista