22. maaliskuuta 2011

Suklaa-pekaanipähkinäpiiras


Mitä sitä ihminen voisi muuta maanantai-iltana tehdä kuin leipoa... Yllättävän usein nautin vapaaillasta kotona leipomalla tai laittamalla ruokaa. Miten se ruoanlaitto voikin kiireessä olla niin ärsyttävää ja ajan kanssa taas niin nautinnollista.

Melko sattumanvaraisesti ostin viime viikolla kaupasta leivontasuklaata ja pähkinöitä ja yhdistin ne tähän piirakkaan. Jouluna, kun etsin reseptiä pekaanipähkinäpiiraisiin, törmäsin jos jonkinlaiseen suklaaversioon ja nyt kun etsin sitä suklaaversiota, niin enpä löytänyt. Päädyin hieman yhdistelemään eri ohjeita. Eka kertaa tein "suolaisen" pohjan pekaanipiiraaseen, mutta se toimi hyvin, koska itse piirakan täyte on melko täyteläisen makea. Ja miksi - siis miksi?!! - meillä ei ollut yhtään vaniljajäätelöä pakastimessa, koska se olisi ollut täydellinen kumppani tälle piirakalle, joka kannattaa tarjota hieman lämpimänä.

Tämä piirakka sopii tumman suklaan ystäville ja sokerihiirille. Omaan makuuni on enemmän se tavallinen versio pekaanipähkinäpiiraasta (linkki yllä). Siinä fariinisokerin maku pääsee paremmin esille mutta piiras ei ole silti niin makea. Ja siinä se sokeripohjakin toimii kivasti! Mies ei osannut valita omaa suosikkiaan, vaan pitää molemmista.

Suklaa-pekaanipähkinäpiiras (12 palaa)

Pohja:
100 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä

Nypi voi jauhojen sekaan. Lisää vesi ja sekoita.
Taputtele voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
50 g voita
1 dl siirappia
1½ dl fariinisokeria
ripaus suolaa
3 kananmunaa

100 g rouhittua tummaa suklaata
100 g pekaanipähkinöitä


1. Sulata voi miedolla lämmöllä kattilalla. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää siirappi, suola, fariinisokeri ja lopuksi munat kevyesti vatkaten.
2. Rouhi suklaa karkeasti veitsellä ja ripottele taikinapohjan päälle.
3. Kaada päälle sokeri-munaseos.
4. Asettele pähkinät pinnalle.
5. Paista ala/ keskitasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Tästä tuli ihan mieleeni yks jäätelö jossa oli kyseisiä pähkinöitä ja jotain kastiketta, ehkä kinuski..kävi kyllä hyvin yksiin! harmi ettei sitä enää tehä :/ Nyt on muutenki pähkinät pannassa ku oon raskaana ja jostain syystä en niitä saata syyä vaikka normaalisti pidän kovin! :) -jei

    VastaaPoista
  2. Joo, jotain pekaanipähkinäjäätelöä oli ennen Lidlissä, mutta ei taida olla enää ja jätskikiskaltahan sitä sai.. Tuo raskaus on kyllä kumma asia, varsinkin alussa, mitä se tekee ruokahalulle. Itse en välillä pystynyt kokkaamaan mitään.

    VastaaPoista