30. lokakuuta 2011

Uunihedelmät


Nopea jälkiruoka päättämään mikä tahansa syksyinen menu. Helppoudestaan huolimatta ansiokas jälkiruoka ja vuokaan muodostuva liemi on superhyvää. Kanelin ja appelsiinin liittoa pitäisi soveltaa jossain muussakin yhteydessä!


Uunihedelmät 4:lle

4 luumua
2 omenaa
2 rkl fariinisokeria
½ -  tl kanelia
kanelitanko
½ dl appelsiinimehua

vaniljajäätelöä

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
2. Pese hedelmät, halkaise luumut ja poista kivet. Lohko omena  neljään osaan ja poista siemenkodan osat.
3. Laita hedelmät uunivuokaan, ripottele päälle sokeri ja kaneli.
4. Lisää vielä appelsiinimehu ja kanelitanko.
5. Nosta uuniin, ei haittaa vaikka uuni ei ole vielä lämmin.
6. Paistele 15 - 20 minuuttia, uunin voi napsauttaa pois n. 5 minuuttia aiemmin.
7. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti