15. marraskuuta 2011

Lime-passion-valkosuklaakakku isänpäiväksi



Isänpäiväkakuksi olin suunnitellut tällaisen kakun. Vauvan laskettu aika oli jo mennyt, joten pohdin useampana päivänä, että jokohan kannattaisi kakku tehdä, ettei jää tekemättä. Perjantaina vauvan tulon merkit olivat aika selvät, joten tein kakun aamupäivästä ja jäin odottelemaan, mitä tapahtuu. Iltaan mennessä tuli lähdön aika, mutta uskokaa tai älkää, viimeisenä asiana ennen kotoa lähtöä koristelin vielä kakun valmiiksi, jotta muut pääsevät herkuttelemaan. Kuvat on otetu hieman hätäisesti - ehkä ymmärrätte ü

Kakku on yhdistelmä kirpeyttä, raikkautta ja makeutta. Omaan makuun oli ehkä hieman liiankin makea, joten vähensin ohjessa lime curdin sokerin määrän 1½ dl:aan. Valkosuklaatäytteeseen ei kannata välttämättä laittaa sokeria laisinkaan. Mutta testailkaa makunne mukaan.

Kokeilin myös reunusta valkosuklaasta. Oli hieman liian korkea, mutta muuten onnistui hyvin. Käytin ihan Rainbown leivontasuklaata ja temperoin suklaan. Tosin lämmitin sen vähän liian kuumaksi, mutta ilmeisesti se ei haitannut.

Lime-passion-valkosuklaakakku


3 munan kakkupohja (valmista irtopohjavuoassa, johon kakku kasataan myöhemmin)
3 kananmunaa
1,2 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen noin 1 dl sitruunamehu-vesiseosta

Lime curd:
3 limen raastettu kuori (n. 2 tl)
3 limen mehu (1 dl)
2 kananmunaa
1½ dl sokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kattilassa. Lisää joukkoon limen mehu ja kuori. Kuumennamiedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Nosta jäähtymään kylmään vesihauteeseen.

Lime curdia ja passionhedelmää

Valkosuklaatäyte:
2 dl kuohukermaa
300 g turkkilaista jogurttia (10 %)
150 g valkosuklaata
2 - 3 passionhedelmää
3 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
(sokeria)

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata valkosuklaa ja sekoita se jogurttiin. Vatkaa kerma. Liota liivatelehdet kuumaan tilkkaan sitruunamehua ja kaada seos ohuena nauhana jogurttiseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää täytteeseen kerma (ja tarvittaessa sokeria) ja passionhedelmien sisukset. Sekoita.

Koristeluun käytettiin kiiviä, karambolaa, kumkvatteja, viinirypäleitä, passionhedelmää ja limeä.

Halkaise kakkupohja kahtia. Aseta alaosa irtopohjavuokaan ja kostuta pohjaa hieman. Levitä pohjalle 2/3 lime curdista. Lisää sitten varoen 2/3 valkosuklaatäytteestä. Aseta päälle pohjan yläosa ja kostuta sitä hieman. Lisää loppu lime curd ja päälimmäiseksi loppu valkosuklaatäyte. Nosta hyytymään kylmään vähintään viideksi tunniksi tai yön yli.


Koristele kakku esimerkiksi valkosuklaareunuksella (väh. 100 g valkosuklaata) tai kermavaahdolla. Päälle tuoreita hedelmiä.

4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää. Osaisinpa itsekin :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Tämä ei ollut niin vaikea! Suklaareunus onnistuu kyllä kokemattomaltakin, katslin hieman vinkkejä netistä. Rohkeasti vain kokeilemaan aina välillä jotain uutta ü

    VastaaPoista
  3. Saattaisi monelta jäädä vastaavassa tilanteessa koristelematta. Hieno kakku kertakaikkiaan ja onnittelut uuden tulokkaan johdosta.

    VastaaPoista
  4. Kakku on melko makea, lime curdiin voisi laittaa vähemmän sokeria.

    VastaaPoista