11. kesäkuuta 2012

Suolaiset muffinit (meetvurstimuffinit)



Hullucupcakekuppikakkumuffinitvillitysonvallannutkaikkimantereet!

Minäkin olen pyöräytellyt jos jonkilaisia muffineita. Ne ovat helpoja ja hauskoja kokeiluleivonnaisia, joita voi muunnella mielensä mukaan. Ja joskus onnistuu, joskus ei. Vaikka ne ovatkin helppoja, niin ymmärtääkseni lukemattomia ovat ne kerrat, kun muffinit eivät jostain syystä nouse kunnolla. Mutta näitä olen tehnyt pari kertaa ja resepti on toiminut molemmilla kerroilla. Hauskoja leipoa myös lasten kanssa.

Suolaiset muffinit ovat erittäin hyvä idea vaikkapa eväsretkelle, koska ne eivät nuudu, kuten voileivät. Täytteeksihän voi taas laittaa kaikenlaista. Olen kokeillut kahta versiota kinkulla ja meetvurstilla, ja ne meetvurstiset oli kyllä parempia. Kinkku taitaa olla vähän liian laimeaa.Taikinasta tulee 12 isoa muffinia ja paras lopputulos syntyy voidellussa metallisessa muffinivuoassa.

Suolaiset muffinit (12 - 15 kpl)

1 dl täysohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleiseitä
2 tl leivinjauhetta
100 g juustoraastetta

2½ dl maitoa
2 kananmunaa
60 ml öljyä

100 g meetvurstia tai kinkkua (kinkkua voi laittaa vaikka vähän reilummin)
1 rkl tuoretta ruohosipulia
1 tl oreganoa
½ tl suolaa
(½ tl paprikajauhetta)
(½ tl chilimausteseosta)

Koristeeksi: ruohosipulia, juustoraastetta

1. Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste. Lisää joukkoon joko hienonnettu meetvursti tai kinkku ja haluamasi mausteet.
2. Sekoita toisessa kulhossa maito, öljy ja kananmunat. Lisää kuiva-aineseokseen ja sekoita tasaiseksi. Jaa muffinivuokiin.
3. Paista 175 asteessa 18 - 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Ajattelin kokeilla, mutta tarttuvatko muffinit metallivuokaan, tarvitseeko muffinivuokia? Kiitos vastauksesta jo etukäteen.

    VastaaPoista
  2. Itselläni metalllivuoka on pinnoitettu, mutta voitelen sen silti keyesti. Eli ei tarvitse paperivuokia. Jos laittaa koloihin ohuet paperivuoat, ei tarvitse voidella ja voipa olla, että muffinit säilyvätkin aavustuksen kosteampina paperivuoissa.

    Mausteinen meetvursti on muffineihin hyvä, kinkku jää ehkä vähän laimeaksi.

    VastaaPoista