Mustikka-aika on ollut mahtava tänä vuonna, ja kaikenlaisia herkkuja on mustikasta tehty tänä ja viime vuonna: ruismustikkapuuroa, mustikkavispipuuroa, mustikkapiirakkaa pullapohjalla, mustikkamurupiirakkaa, mustikkamehua, mustikkahilloa, mustikkarahkaa, mustikka-karpalopiirakkaa, mustikkarättänää, mustikkasoppaa ja monta erilaista piirakkaversiota on pyöräytetty.
Tässä mustikkamehun ohje. Ja lapsiperheet: juokaa vain valvotuissa olosuhteissa, erityishuomiota voi kiinnittää vaaleisiin tekstiileihin ü
Mustikkamehu (n. 1½ l tiivistettä)
1 kg mustikoita
3 dl vettä
5 dl sokeria (tai maun mukaan)
1. Mittaa kattilaan kaikki ainekset ja keitä 5 - 10 minuuttia.
2. Siivilöi seos ja valuta esimerkiksi harso läpi niin saat siemenetkin mehusta pois. Anna valua rauhassa. Kiehauta mehu vielä lopuksi.
3. Pullota mehu melko kuumana ja sulje korkit. Nosta jäähtyneetmehupullot jääkaappiin.
![]() |
Mustikkakiisseliä! |
Mustikan ärsyttävin piirre on sen värjäävyys. Oma keittiöni on tällä hetkellä vahvasti pilkullinen ja lasten vaatteetkin ovat päivittäin melkoisen mustikkaiset.
Minä täällä taas hei. Voi ihana mustikkasuu!! :D
VastaaPoistaKäy vaan niin usein, kun ehdit ü Eikö, melkoinen mustikkaviiksi ja onnekseni ehdin pyyhkiä suun ennen kuin tyynysota sohvalla jatkui!
VastaaPoista