15. lokakuuta 2012

Valkosuklaapannacotta hedelmien kera



Hah. Viime jouluna kehuin veljelleni, miten helppoa pannacotan teko on. Olin juuri tehnyt tämän ihanan pannacotan karpaloiden ja kinuskin kera. No, ulkomuistista tehty valkosuklaapannacotta ei hyytynyt vähäisen liivatteen takia ja siitä tehtiin semifreddoa. Ei huono sekään, konjakki toi mukavan lisän ja jouluisen tunnelman. Näistä viisastuneena laitoin nyt sen toisenkin liivatelehden mukaan ja tarkistin vielä, ettei se varmasti ollut kolme liivatetta. Hyvin onnistui ja ah, niin hyvää!

Valkosuklaapannacotta (6 ann.)

4 rkl maitoa
ripaus vaniljasiemeniä (tai ½ vaniljatanko)
2½ dl kuohukermaa (keitetään ohjeen mukaan)

100 g valkosuklaat
 2 liivatelehteä

2½ dl kuohukermaa (vatkataan)
30 g tomusokeria (vajaa ½ dl)

1. Mittaa kattilaan maito, 2½ dl kermaa ja vaniljansiemenet (Jos käytät vaniljatankoa, halkaise se, raaputa siemet kerman sekaan ja laita myös halkaistu tanko kattilaan.) Keittele noin 10 minuuttia, kunnes seoksesta on haihtunut noin kolmannes. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää pilkottu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
2. Liota liivatelehdet pehmeäksi kylmässä vedessä. Liota ne kuuman kermaseoksen joukkoon ja nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmään vesihauteeseen. Sekoittele.
3. Vatkaa jäljellä oleva kerma (2½ dl) ja tomusokeri vaahdoksi.Kun kiehutettu kermaseos on viileää ja se tarttuu jo aavistuksen lusikkaan (alkaa sakeutua), sekoita joukkoon sokerilla maustettu vatkattu kerma.
4. Jaa seos 6 (öljyllä voideluun) annosvuokaan ja anna hyytyä useampi tunti.
5. Kun pannacotta on hyytynyt, kasta vuoka kuumaan veteen noin kymmeneksi sekunniksi ja kumoa pannacotta lautaselle. Tarjoa hedelmäsalaatin kera. (Ei ole muuten pakko kumota, voi tarjota pikkukulhostaan tai tehdä alunperinkin vaikka kauniiseen lasiin.)

Hedelmäsalaatti

hedelmiä pilkottuna
ripaus sokeria
(kanelia, kardemummaa)

2 kommenttia:

  1. Kuinka kauan pitää hyytyä?

    VastaaPoista
  2. No, antaisin hyytyä vähintään kolme tuntia. Pintaa voi varovasti painaa sormella, niin saa hyvän kuvan siitä, miten jähmeää pannacotta on.

    VastaaPoista