19. marraskuuta 2012

Omenainen broilerikermakastike


Sunnuntaina tultiin reissusta ja monesti minulla on sunnuntaina tapana tehdä alkuviikon ruoat. Niin nytkin. Keittiössä syntyi uunilohta kermaviilikuorrutteella, tätä omenaista broilerikermakastiketta ja riisiä sekä riisipuuroa ja pannukakkua kaikilla herkuilla.

Tämä on melkoinen jättiohje, mutta ohjeenhan voi helposti puolittaa. Mausteet voi valita oman maun mukaan, joku voisi lisätä hunajaa, toinen chiliä, mukaan sopisi aurajuustokin mainiosti ja kastiketta voi jatkaa vielä vaikkapa maissilla tai parsakaalilla. Lisäkkeeksi voisin suositella tummaa pastaa tai vaikkapa perunaa, tuo valkoistakin valkoisempi riisi on niin mautonta, mutta lasten mielestä just parasta!

2,5-vuotiaallamme on hieman vaikeuksia välillä erottaa toisistaan sanat kala ja kana, joten kanan perään on meillä lisätty kot kot, jotta saavutamme yhteisymmärryksen.  Tosin tämä neitihän söisi joka ruoalla kalakeittoa, jos suinkin olisi kauhanvarressa...

Omenainen broilerikermakastike (6 - 8 ann.)

n. 700 g broilerin filepihvejä, suikaleita tms.
1 rkl voita tai öljyä
suolaa, pippuria, broilerimaustetta

1 rkl öljyä
3 sipulia
2 granny smith-omenaa (tai muuta makeaa omenaa)
2 rkl vehnäjauhoja
n. 5 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
½ nippua tuoretta persiljaa tai 2 tl kuivattua persiljaa
tilkka sitruunamehua
suolaa

1. Paista broileri nopeasti kypsäksi voissa tai öljyssä. Pintamausta kypsä liha suolalla, pippurilla ja broilerimausteella. Jos käytät pihvejä, voit halutessasi viipaloida ne isohkoiksi viipaleiksi.
2. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota reilu määrä sipulia hitaasti kypsäksi. Lisää kuoritut ja pieneksi pilkotut omenat.
3. Lisää vehnäjauhot, sekoita ja lisää vesi koko ajan sekoittaen. Seoksesta tulee paksua, mutta tarvittaessa lisää vettä. Anna hautua muutama minutti.
4. Lisää ruokakerma, broilerinpalat ja mausteet ja hauduta noin 10 minuuttia. Tarkista lopuksi suola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti