13. joulukuuta 2012

Luumu-rusinakakku


Hyviä joulun makuja! Lapset eivät pidä luumusoseesta ja koska sitä kaapissa oli, päätin käyttää sen mehevöittämään kuivakakkua. Eka meni anopille synttärilahjaksi ja toinen työkavereille ja useampi oli sitä mieltä, että ihmeellisen mehevä kuivakakku. Sitä se totisesti onkin ja itsekään en uskonut sitä eka kakun jälkeen, vaan piti testimielessä tehdä sama taikina uusiksi, jotta pystyi varmistumaan, ettei kyseessä vain ollut puhdas vahinko.

Tällä kakulla osallistuin KLeivontafoorumin joulukuun haasteeseen, jossa leivottiin lahjaksi maistuva kuivakakku. Yhden tein anopille synttärilahjaksi ja toisen työmaalle kollegoiden maisteltavaksi.

Luumu-rusinakakku

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
n. 200 g luumusosetta (sokeroimatonta, esim. Muksu-lastensose)
1 dl rusinoita

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Munat kannattaa rikkoa vaikka lasiin, ettei kuoria joudu taikinan sekaan.
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli.
3. Lisää taikinaan rusinat, luumusose ja jauhoseos ja sekoita varoen tasaiseksi.
4. Kaavi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
5. Paista uunissa (ala- tai keskitaso) 175 asteessa 45 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä puutikiun avulla, mutta älä paista kakkua ylikypsäksi, jotta se jää meheväksi.
6. Anna jäähtyä vuoassaan viitisen minuuttia ja kumoa leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä kakkuvuoan alla
.
Uunituore kakku
Koristeena kaakaotomusokeria.
Sellofaanin sijasta lahjakakun voi pakata kakkukuvun alle.

3 kommenttia:

  1. Minulle oli uusi idea tuo luumumarmeladin käyttö kakussa, juuri yhdessä blogissa näin kanssa luumukakun ohjeen.. Aika kiva idea, jota täytyy kokeilla. Tykkään mehevistä kakuista!:)

    VastaaPoista
  2. Niin, tässä siis on käytetty luumusosetta, sokeroimatonta eli sellaista Piltti-tyyppistä. Mutta marmeladikakkujan on tullut vastaan, ainakin omenamarmeladi. Silloin sokerin määrää pitää tosin vähentää, marmeadihan on aika sokerista. Vielä on jouluun aikaa, ehtii hyvin. Ja meneehän tää muulloinkin.

    VastaaPoista
  3. ..ja vielä tätäkin kautta viestiä: tämä ihanan muodokas kaunis kakkusi katosi Lf:n sivuilta. Kirjoitin YV:n ja s.postin äsken asiasta selityksineen. Toivon hartaasti, että joku viesteitä tavoittaa sinut !

    VastaaPoista