10. helmikuuta 2013

Tomaatti-tofukeitto


Tomaattikeitto, jossa enemmän ruokaisuutta pehmeän tofun muodossa. Ihan ensimmäinen kerta, kun laitoin jotain tofusta. Pelkurina en ole uskaltanut sitä maistaa, mutta kun ystäväni teki samantyylistä keittoa, niin totesin sen olevan erittäin hyvää! (Lue: Tofu ei maistu, mutta tuo kivan proteiinilisän). Pehmeää tofua voi käyttää paitsi sosekeitoissa, niin vegaanisessa ruokavaliossa esim. marja- tai kasvispiirakoiden täytteissä.

Keiton lisukkeena tarjosin uunituoreita pehmoisia juustosarvia.


Tomaatti-tofukeitto (4 ann.)

2 rkl öljyä
2 sipulia
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 kg tomaattia (tuoreita, murskaa, paseerattua)
2 - 3 dl vettä
reilu ½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
n. 1 rkl sokeria
300 g pehmeää tofua
½ ruukku tuoretta basilikaa

1. Kuullota pannulla öljyssä kaksi hienonnettua sipulia ja pilkottu valkosipuli.
2. Mittaa kattilaan vesi, tomaatit, suola, mustapippuri ja sokeri.  Jos käytät kokonaisia tomaatteja, tulee ne ehdottomasti kaltata ennen keittoon laittamista. (Kalttausta varten tee tomaattien pintan pienet ristiviillot ja upota tomaatit kiehuvaan veteen reiluksi puoleksi minuuttiksi. Jäähdytä tomaatti kylmässä vedessä ja kuori).
3. Lisää kattilaan myös kuullotetut sipulit. Anna kiehua rauhassa kannen alla 30 - 60 minuuttia.
4. Soseutakeitto sauvasekoittimella. Lisää tuoretta basilikaa ja pehmeä tofu ja surauta keitto kunnolla tasaiseksi. Tarkista maku.

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! Mä olen ihan hurahtanut tofuun ja soijavalmisteisiin, ajastin bloggaukset hamaan tulevaisuuteen ja tiedossa runsaasti kokkailuja em.aineksista :)

    VastaaPoista
  2. Tätähän pitää testata. Olen ite yrittänyt käyttää tofua useammalla eri tavalla ja onnistunut saamaan siitä hyvää vain marinoimalla reilun vuorokauden, jonka jälkeen olen paistanut sen pannulla.

    VastaaPoista