23. maaliskuuta 2013

Lohimurekepihvit ja pannupunajuuret


Tämä oli eka kerta, kun tein lohimurekepihvejä. Punajuurten ja kermaviilikastikkeen kera ne maistuivat erinomaisilta eikä tekokaan nyt niin vaivalloista ollut.

Mielestäni näihin voi hyvin käyttää merilohta, koska siinä on vähän ruotoja ja mukavasti rasvaa ja isosta fileestä on helppo irrottaa nahka. Meillä tästä annoksesta syödään kahteen kertaan, joten pakastin puolet pihveistä ja siinä on sitten jollekin päivälle pikaruokaa.

Lohimurekepihvit (16 pihviä )

1 kg merilohifilettä
3/4 dl korppujauhoa
2 kananmunaa
1 dl ruokakermaa
3 rkl sitruunamehua
1/2 dl silputtua tilliä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 sipulia kuullotettuna
voita

1. Kuori sipulit, hienonna ne pieneksi ja kuullota pannulla voissa pehmeäksi.
2. leikkaa lohifileestä nahka pois ja nypi mahdolliset ruodot irti. Pilko veitsellä paloiksi ja surauta murekemassaksi monitoimikoneessa tms. Voit myös hienontaa fileen mahdollisimman pieniksi paloiksi veitsellä.
3. Sekoita kaikki mureketaikinan ainekset kulhossa: lohimassa, korppujauhot, kerma, kananmunat, suola, pippuri, tilli, sitruunamehu ja kuullotetut sipulit.
4. Kuumenna paistinpannu. Nosta pannulle nokare voita ja lusikoi mureketaikinaa pannulle pihveiksi (4 - 5 pihviä mahtuu yhtäaikaa). Paista pihvejä keskilämmöllä noin 5 minuuttia peru puoli.

Pannupunajuuret

600 g punajuurta
2 rkl öljyä tai oliiviöljyä
1 tl sokeria
1 dl vettä
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
tuoretta persiljaa

1. Kuori punajuuret ja paloittele ne noin 1,5 cm x 1,5 cm paloiksi.
2. Kuumenna paistinpannu, lorauta siihen öljyä ja lisää punajuuren palat. Kuullota muutama minuutti. Lisää sokeria ja vettä ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Nosta kansi pois, lisää sitruunamehu, suola ja mustapippuri ja hauduttele vielä ilman kantta, kunnes neste haihtuu pannulta pois.
4. Lisää lopuksi tuoretta, silputtua persiljaa.

Kermaviilikastike

1 dl kermaviiliä
1 tl sinappia
1/2 tl sitruunapippuria
1/2tl sokeria
tuoretta tilliä hienonnettuna

1. Sekoita kaikki ainekset. Anna maustua hetki viileässä. Tarkista maku.


2 kommenttia:

  1. Hain täältä taas inspistä vikonlopun ruokaan ja täältähän löytyi. Kiitos kivasta lohireseptistä, menee sunnuntaina kokeiluun.

    VastaaPoista
  2. Lohi, punajuuri ja kermaviili - ihan tykki yhdistelmä! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista