8. elokuuta 2013

Kasvis-linssipastakastike


Tarkoituksena on ollut jo jonkin aikaa kehitellä jotain uusia, kivoja kasvisreseptejä. Sadepäivänä (tai ainakin -aamuna) olikin sopiva hetki!

En ole vieläkään suuri soijan ystävä, mutta papuja, kikherneitä ja linssejä käytän - ja käyttäisin enemmänkin, kun vain keksisin, miten niistä koko perheelle maistuvaa ruokaa tekisi.

No, tässä on yksi resepti linsseistä. Ja kaikki söivät. Aikuisten mielestä oikein toimivaa ja herkullista. Ruskeat linssit sisältävät muuten paljon esimerikiksi rautaa ja proteiinia. Ja jos ei pidä sienistä, niin ne voi korvata jollain toisella kasviksella (paprika, tuore tomaatti, enemmän porkkanaa) ja tuorejuuston maun voi sitten vaihtaa, esim. aurinkokuivattu tomaatti, pippuri tai paprika-chili.

Kasvis-linssipastakastike

1 rkl öljyä
1 sipuli
300 g kesäkurpitsaa

1 rkl öljyä
1 iso porkkana pieninä kuutioina
200 g tuoreita herkkusieniä
1 prk (70 g) tomaattipyrettä
5½ dl vettä
1 1/4dl ruskeita linssejä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

200 g maustettua tuorejuustoa (metsäsieni)

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä hetki pannulla. Lisää pieneksi kuutioitu kesäkurpitsa ja kuullottele, kunnes kesäkurpitsa hieman pehmenee. Siirrä sivuun odottamaan. Nämä kasvikset lisätään ruokaan loppuvaiheessa, jotta ne eivät kypsy eikä sipuli anna kitkerää makua kiehuessaan yhdessä linssien kanssa.
2. Kuori ja kuutioi porkkana, viipaloi puhdistetut herkkusienet. Kuullota kasviksia öljyssä, kunnes sienistä haihtuu neste. Lisää tomaattipyre, vesi ja suola sekä linssit ja keitä hiljalleen kannen alla, kunnes linssit ovat napakan kypsiä (20 - 25 minuuttia). Laita pastavesi kiehumaan.
3. Lisää kesäkurpitsa-sipuliseos ja hauduta vielä viitisen minuuttia.
4. Lisää tuorejuusto ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut joukkoon. Tarjoa pastan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti