13. tammikuuta 2014

Eräs arjen pelastaja: tonnikalaspagetti


Tein viime viikolla nopsan tonnikalaspagetin, joka osoittautui lasten uudeksi suosikiksi. No, luonnollisesti he haluavat syödä spagettia ja vissiin osasin myydä tämän ruoan muutenkin hyvin, koska lisää on tingattu jo useampana päivänä. Lisää hupia asiaan tuo se, että 3-vuotiaan suussa spagetti on taipunut bagetiksi ja 2-vuotias komppaa parhaansa mukaan. Mutta: kyseessä on herkullinen vartissa valmistuva ruoka! Tonnikalaa ei kannata kiehuttaa, vaan lisätä se vasta ihan loppuvaiheessa.

Pikkulasten kanssa tonnikalan elohopeapitoisuus on ehkä syytä pitää mielessä, ettei nyt innostu ihan jatkuvasti tätä kokkailemaan. Muutoinkin, tähän voisi hyvin käyttää myös lohta tai vaikka katkarapuja! Mutta silloin tällöin tonnikalakin maistuu. Kaikkea kohtuudella, paitsi suklaata vähän enemmän!

Tonnikalaspaghetti (2 - 3 ann.)

1 rkl öljyä
1 sipuli
200 g paseerattua tomaattia
1 dl vettä
1 tlk tonnikalaa paloina
suolaa, mustapippuria
tuoretta persiljaa

120 - 140 g spagettia

1.  Hienonna sipuli ja kuullota pannulla kypsäksi.
2. Kiehauta sillä aikaa pastavesi, lisää suolaa. Laita spagetti kiehumaan.
3. Lisää pannulle paseerattu tomaatti ja hieman vettä ja mausta varoen. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää tonnikala, älä enää keitä. Tarkista maku.
4. Lisää kastikkeen joukkoon keitetty spagetti ja tarvittaessa vähän keitinlientä.
5. Mausta tuoreella, hienonnetulla persiljalla. Tarjoa heti.



1 kommentti: