16. kesäkuuta 2014

Sipuliset pannupihvit



Viime aikoina on pitänyt taas selailla lehdistä uusia ruokaideoita. Vähän aikaa sitten kokeiltiin näitä Pirkassa julkaistuja sipulisia pannupihvejä. Ainoa muutos oli se, etten laittanut murekemassaan sipulia, kun sitä tuossa kastikkeessa on reilusti. Niin, ja tein melkein tupla-annoksen, koska tämän ruoan tekoon menee hieman aikaa, joten sama tehdä kerralla enemmän. Tässä siis suurempi ohje. Kahdella pannulla ruoka valmistuu kätevästi, sillä sipulien kuullotteluun kuluu aikaa. Pihvien paistoon suosittelen valurautapannua.

Tosi herkullinen ruoka ja kuten aina mun suosikkiruoat, helposti muunneltavissa. Pihvejä voi maustaa reiluummin, kastikkeen makuja voi muuttaa yrtein (tai maustetuin kermoin), tomaattista makua saa tomaattipyreestä, kerman sijaan pannulle voi toki laittaa vaikka salsakastiketta tai tomaattimurskaa. Oikein ruokaisa jättipannu syntyisi lisäämällä paistettua pekonia ja kuullotettuja herkkusieniä!

Sipuliset pannupihvit (7 ann.)

700 g jauhelihaa
1½ dl korppujauhoja
2 dl vettä
2 kananmunaa
2 valkosipulinkynttä
1½ tl suolaa
1 tl kuivattuja persiljaa
mustapippuria (1 tl)
½ t timjamia

Paistamiseen voita

Paistetut sipulit:
3 - 4 sipulia
2 rkl voita

2,5 dl juustokermaa
tilkka vettä

1. Valmista ensin mureketaikina. Mittaa kulhoon korppujauhot ja vesi ja anna turvota hetki. Lisää kananmunat ja mausteet ja sekoita hyvin. Lisää myös jauheliha ja vaivaa taikina sekaisin.
2. Muotoile taikinasta 14 pientä pihviä (paksuus noin 2 cm). Kuumenna valurautapannu ja lisää voita. Paista pihvit useammassa erässä noin 3 minuuttia/ puoli.
3. Pihvien paistuessa kuori sipulit ja viipaloi ne ohuiksi renkaiksi. Kuullota sipulit kypsiksi ja kullankeltaisiksi voissa toisella pannulla. Varo, etteivät sipulit ruskistu liikaa.
4. Kun pihvit on paistettu, lisää pannulle tilkka vettä (n. 1 dl) ja kerma. Sekoita ja lisää pihvit sekä paistetut sipulit. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti