14. joulukuuta 2014

Peruna-kasvispihvit


Lainasin kirjastosta Martan kasviskeittiö- kirjan ja sain sieltä idean näihin pihveihin. Erityisesti halusin tuoda ohjeen julki tuon seesaminsiemenleivityksen vuoksi. Käy kaikkiin kasvispyöryköihin, antaa mukavaa ravinnelisää! Seuraavaksi ajattelin kokeilla broilerin kierittelyä siemenissä. Siemenet kestävät tosi hyvin paistamista, kuten kuvasta näette, itse pihviseos on ottanut siemeniä enemmän väriä.

Alkuperäinen ohje on pyöryköitä kasviksista, minä tein pihvejä pavuista. Ohjeeseen tarvitaan reippaasti jämämuusia! Osan muusista voisi varmaan korvata myös jollain kasvissoseella. Pihvien seuraksi tarvitaan kastiketta tai mehevää salaattia. Eli suosittelen majoneesi-ranskankermaa, kermaviilikastiketta, tsatsikia tai coleslawta.

Peruna-kasvispihvit

5 dl perunamuusia
1 tlk (170g valutettuna) isoja valkoisia papuja
n. 50 g porkkanaa
1 valkosipulin kynsi
öljyä
1 - 1½ dl ruiskorppujauhoja
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria, persiljaa
n. 1½ dl seesaminsiemeniä (kuorimattomia)

1. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi. Kuullota raastettua porkkanaa ja valkosipuli reilussa öljytilkasssa hetki.
2. Valuta pavut ja surauta ne karkeaksi soseeksi. Sekoita joukkoon perunamuusi, korppujauhot, kananmunat, mausteet ja kuullotettu porkkanaseos.
3. Muotoile pienieä pihvejä.
4. Kaada lautaselle seesaminsiemenet ja kierittele pihvit siemenissä.
5. Paista pihvit voi-öljyseoksessa miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti