2. kesäkuuta 2015

Kinderpiirakka




Tätä on pitänyt kokeilla monta kertaa, mutta usein ohjeissa toistuva sokerin määrä (6dl!!) on saanut minut jättäytymään rannalle. Nyt Pirkassa oli tosi makoisan oloinen ohje ja täytyy kyllä sanoa, että oli vaivan väärtiä. Herkkullinen ja riittoisa piiras, joka maistuu kaikenikäisille. Lisäksi piirakka kesti erittäin hyvin pakastamista, maku todellakin jopa parani kuten jossain keskustelussa netin syövereissä vannottiin.

Huomio kannattaa kiinnittää kuitenkin kohtaan, jossa voikreemin päälle levitetään sula suklaa. Koska kreemi on kylmää ja jähmettynyttä, suklaa myös jähmettyy nopeasti. Siksi tasaista pintaa on vaikea saada. Ja jos haluaa tehdä marmorikuvion valkosuklaalla, niin sitten on todella oltava nopea. Itse onnistuin jotenkuten. Ehkä piirakka olisi hyvä ottaa huoneenlämpöön vaikka 5 minuuttia ennen suklaanlevitystä. Mutta jos jännittää, niin valkosuklaallahan voi tehdä vaikka koristeraitoja, maku on sama suklainen elämys! Ps. Ensi kerralla teen kuorrutteen 300 g suklaata: piirakasta tulee suklaisempi ja suklaa on helpompi saada tasaiseksi.

Kinderpiirakka (pellillinen)

3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa

Voikreemi:
150 g voita
1 tl vaniljasokeria
5 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Pinnalle:
200 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt voi.
2. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.Lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Sekoita mahdollisimman vähän.
3. Levitä taikina paperoidulle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
4. Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella pehmeäksi. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri ja vatkaa tasaikeksi. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä voikreemi piirakan pinnalle nuolijan avulla. Anna kreemin jähmettyä viileässä.
5. Sulata maitosuklaa mikrossa tai kattilassa varovasti. Sulata myös valkosuklaa, jotta se on heti valmiina maitosuklaan levityksen jälkeen, jos haluat marmoroida pinnan. Levitä maitosuklaa jähmettyneen  voikreemin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Sulata myös valkosuklaa ja koristele pinta valkosuklaaraidoilla tai marmorikuvioin. (Marmorointia varten vedä suoria viivoja tasaisin välein. Vedä sen jälkeen ohuella tikulla viivoja kohtisuoraan raitoihin nähden, joka toinen viiva ylhäältä alas ja joka toinen viiva alhaalta ylös.)
6. Leikkaa piirakan reunat pois, niin saat siistejä paloja. Piirakan voi leikata 30 - 40 palaan, sillä se on makea herkkupala!


13 kommenttia:

  1. Kauniin piirakan olet saanut tehtyä! Minullakin on ollut monesti mielessä tehdä tätä, mutta ehkä tuo kuorruttaminen on ollut esteenä, kun olen ajatellut, etten saa sitä tehtyä kunnolla.

    VastaaPoista
  2. Olisko sulla mitään öklösuklaa herkkua mitä vois tehdä?

    VastaaPoista
  3. No tää kinderpiirakka on kyllä makeaa. Mutta suklainen mutakakku on kyllä tuhtia tavaraa (http://ruokailmio.blogspot.fi/2011/01/helppo-taivaallinen-suklaakakku.html) ja samoin snickerskakku sekä tuplasuklaamuffinit... Pätkis-täytekakun voisi toteuttaa vaikka kääretorttuna. Löytyy myös Sacheria ja kolmen suklaan tuorejuustokakkua sekä suklaamoussekakkua. Suklaaherkkuja on - en tiedä tosin, onko ihan överisuklaista. Nigellan ohjeisiin kannattaa tutustua, sillä menee usein överiksi ;)

    VastaaPoista
  4. Itsellänikin meinasi jäädä kokeilematta juurikin tuon sokerimäärän takia. Onneksi löysin sinun ohjeesi! Nyt on tullut tehtyä tällä ohjeella jo pari kertaa ja noussutkin miehen lemppari herkuksi. Hyvä ohje, eikä kuorruttaminenkaan niin kamalaa kun vain on nopea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Nopeus on valttia! Aika usein ohjeiden sokerimäärää pystyy onneksi muokkaamaan. -hyvä suklaaherkku on kyllä kysessä.

      Poista
  5. Riittääkö tästä tosiaan pellilliseen? Verrattuna moniin muihin ohjeisiin, kaikkia aineita on paljon vähemmän? :o Ollaan leipomassa vaatekutsuille tarjottavia, ja pakastamisen vuoksi haluaisin tehdä tätä herkkua ja etsin myös ohjetta jossa ei ihan niin paljoa olisi sokeria... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kyllä tästä pellillinen tulee. Tietenkään ei ehkä niin paksu kuin jostain ohjeesta, jossa aineksia on enemmän. Koska kyseessä on makea herkku, niin tästä tulee mielestäni oikein sopivan paksuinen.

      Poista
  6. Oletko tehnyt 50 vai 60cm uunin pellille tämän? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mun uuni on normaali 60 cm uuni, jossa pellin koko on n. 42cm x 35 cm.

      Poista
  7. Mitös jos laittais voikreemin sekaan piparminttuaromia ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, siitähän tulis sitten vähän sellainen Pätkis-piirakka.. kai :) Kokeile!

      Poista
  8. Perheen kanssa kokeiltiin ja nousi heti lemppariksi koska sokeria oli juuri oikea määrä😁

    VastaaPoista
  9. Kokeilin tehdä, ja oli kyllä todella makeaa mutta todella hyvää. 🥞😄

    VastaaPoista