7. joulukuuta 2015

Mukikakkua paremman puutteessa


Yhtenä iltana lasten mentyä nukkumaan teki kummasti mieli jotain herkkua. Eka kerta, kun kokeilin leipoa mikrolla. Lopputulos oli yllättävän hyvä. Yllättävän! Aatelkaa, suklaakakkua, suolaisia pähkinöitä ja jotain kinuskijäätelöä. Ei huono! Katottiin telkusta yhtä suosikkisarjaa ja herkuteltiin. Nam!

Olen ollut vastahankainen kokeilemaan mukikakkuja, koska ruoanlaitto mikrossa tuntuu kovin oudolle Tupperware-kutsuillakin pyörittelen salaa silmiäni ja mietin, että kuka laittaa ruokaa mikrossa, kun mikroruoanlaittoastioita on kuitenkin myynnisä paljon! No, nyt olen laittanut jotain mikrossa ja sehän meni oikein hyvin. Vaan enpä siirry mikron pariin sen enempää jatkossakaan, mukikakut voi pitää yhtenä (ja ainoana) bravuurina.

No mutta, kokeilkaa ihmeessä mukikakkuja.

Mukikakut 2 kpl

1 kananmuna
4 rkl sokeria
25 g voita
4-5 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa (1 maustemitta)
1/4 tl leivijauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl suolattuja pähkinöitä
2 rkl maitoa

1. Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja sekoita joukkoon sokeri. Vatkaa vähän haarukalla.
2. Lisää sula voi ja sekoita joukkoon jauhoseos, suola, suolapähkinät ja maito. Sekoita juuri ja juuri sekaisin (mahdollisimman vähän).
3. Jaa taikina kahteen mukiin (vetoisuus n. 3 dl). Kakun voi muuten hyvin jakaa kolmellekin, pienempiin kuppeihin.
4. Kypsennä yksi kakku kerrallaan mikrossa täysteholla (800w) n. 80 - 90 sek. Eka kerralla kypsennysaikaa voi olla vaikea arvioida, mutta kokemus tekee mestarin!
5. Tarjoa heti. Lisäksi voit tarjota jäätelöä tai kermavaahtoa, suolapähkinöitä ja vaikka suklaakastiketta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti