21. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen pashajälkiruoka



Kiinnostaisi tehdä ihan aitoa pashaa, mutta nyt tein arkipäivien jälkkäriksi tällaista pasha-rahkajälkiruokaa. Pashan maku syntyy kermasta, rahkasta, kanamunista, voista, rusinoista tai korinteista (ja kuivatuista hedelmistä) ja sitruunasta. Tähän reseptiin käytin myös appelsiininkuorta, mutta voi ja kananmunat on jätetty tästä pois. Muottivalutusta ei tarvita, sillä tämä jälkiruoka tarjoillaan hedelmärahkan tapaan. Lisäsinpä vielä persikan paloja, koska ne ovat meidän lasten herkkua.

Tämän jälkiruoan voi tarjoilla sellaisenaan tai tuoreiden hedelmien kera. Tästä voi tehdä myös kerrosjälkiruoan laittamalla pilkotut persikat kerroksittain rahkaseoksen kanssa. Kerrosjälkkärin voisi toteuttaa myös makeankirpeän sitruuna- tai appelsiinikiisselin kanssa.

 Hyvää pääsiäisen aikaa!


Pashajälkiruoka (8 ann.)

2 dl kuohukermaa
750 g rahkaa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl rusinoita
8 kuivattua aprikoosia
1 tl sitruunan kuorta
1 tl appelsiinikuorta
2 rkl sitruunanmehua
1 tlk persikanpuolikkaita

1. Vaahdota kerma. Lisää sekaan rahka, sokeri ja vaniljasokeri.
2. Pilko rusinat ja aprikoosit pienemmiksi.
3. Raasta sitruunan ja appelsiinin kuoriosasta raastetta. Käytä vain aivan uloin pintakerros, valkoinen osa maistuu erittäin kitkerälle.
4. Lisää rahka-kermaseokseen pilkotut hedelmät, raastettu kuori, sitruunanmehu ja pilkotut persikanpuolikkaat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti