7. huhtikuuta 2016

Suklaamousse kookoskermasta


Jääkaapissa oli hieman kookoskermaa ja halusin tehdä jonkin herkun siitä. Siitä syntyikin espressolla maustettua suklaamoussa. Ei kuitenkaan ihan raakaruokaa, sillä kahvihan ei niitä kriteereitä täytä. Tämä mousse on jokatapauksessa kasviperäinen, maidoton ja soijaton. Ja hyvänmakuinen! Tosin ei niinkään lasten makuun, ainakaan meillä.

Leikkasin moussen lisäkkeeksi verigreippiä ja oli ihana kombo makeaa ja kirpeää!


Suklaa-kookosmousse (3 ann.)

200 g kookoskermaa
1/2 banaani
3/4 dl raakakaakaojauhetta
ripaus vaniljajauhetta
ripaus suolaa
1/2 dl vahvaa kahvia/ espressoa
agavesiirappia (tai hunajaa) maun mukaan

1. Vatkaa kookoskermaa hetki sähkövatkaimella.
2. Soseuta banaani yhdessä kahvin kanssa sauvasekoittimella.
3. Lisää kaikki ainekset kookoskerman joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa makeutta tai raakakaakaojauhetta. Huomaathan, että jos käytät hunajaa, mousse ei ole enää vegaaninen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti